Uutiset

Viisi vinkkiä viikonlopulle

15.03.2024

Viisi vinkkiä viikonlopulle

Viikonlopulle on tarjolla matkaa musiikkimaahan, puistojuoksua, tekstiilitaidetta sekä monenlaista muuta mielenkiintoista. Lue viisi vinkkiä viikonlopulle!

 

Tässä on viisi vinkkiä viikonlopulle.

Perjantai 15.3.

Forssan kaupunginkirjastossa kuullaan esitelmällinen konsertti, jonka aiheena ovat maailmankuulut taiteilijat ja pedagogit Géza ja Csaba Szilvay sekä heidän maailmanmaineeseensa nostama orkesteri Helsingin Juniorjouset. Konserttiluento alkaa kello 17.

Tilaisuudessa kuullaan runsaasti musiikkia. Uransa Olli Varonen on tehnyt nimenomaan sellotaiteilijana. Hänellä on takanaan puolentoista tuhatta konserttia 14 maassa ja neljässä maanosassa. Tilaisuuden musiikkivalinnat sisältävät klassisia säveliä sekä tuntuvasti myös kansanmusiikkia. Vapaa pääsy.

Ihastu Peppi Pitkätossun maailmaan! Noin 160 kuvataidekoulun 4-13-vuotiasta oppilasta ovat loihtineet teoksia eri tekniikoin. Teokset ovat esillä Peppi Pitkätossu -näytelmän ajan teatteritalon aulatiloissa sekä kahviossa. Näyttely avoinna teatterin aukioloaikoina.

Lauantai 16.3.

Tekstiilitaiteilija Tupu Hultin taidenäyttely Taitava sielun lintu Forssan kaupunginkirjaston näyttelytila Vinkkelissä 4.-27.3.2024. Avoinna kirjaston aukiolojen mukaan. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Sunnuntai 17.3.

Taide- ja koulutuskeskus Ellin opettajat esittelevät osaamistaan Forssan Työväentalolla. Tapahtumassa musiikki, sanat, kuvat, muoti ja muotoilu yhdistyvät ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi. Ovet avautuvat klo 13. Konsertti, jossa kuullaan niin Vivaldia, Chopinia kuin Elvistä ja Piazzollaa, alkaa klo 14. Ohjelma 10 € (käteinen) sisältää väliaikatarjoilun. Ellin oppilaat ilmaiseksi.

Forssan Salama järjestää sunnuntaina Puistojuoksun.   Ilmoittautuminen ja numerolaput Vesihelmeltä, lähtö juoksuun Keskuskadulta kello 12:00. Matkoina Puistojuoksussa ovat 5,8 km ja 11,2 km. Ilmoittautuminen alkaa tuntia ennen lähtöä ja päättyy 15 minuuttia ennen lähtöä.

Osallistumismaksu: 8 euroa, sisältää ajanoton, mehun, osallistumisen arvontaan sekä sisäänpääsyn Vesihelmeen.

Lisätiedot: Forssan Salama

Näistä, kuten muistakin tapahtumista on lisätietoa kaupungin verkkosivujen tapahtumakalenterissa.